Fläskfilé med champinjon- och osttäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta recept fångade mitt intresse i en matvarubutik. Mängd saknas så efter eget huvud.

Ingredienser

  • Ris
  • 1-2 fläskfiléer
  • mjöl
  • Vitpeppar
  • Ost
  • Margarin
  • Stuvning
  • Margarin
  • Idealmjöl
  • Grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Champinjoner
  • Instruktioner

    1. Koka ris enligt förpackningens anvisningar.
    2. Skär filén i cm-tjocka skivor, platta till dem något och vänd dem i vetemjöl kryddat med vitpeppar.
    3. *Tips! Blanda vetemjöl och vitpeppar i en plastpåse och skaka filéskivor i denna. Fräs i stekpanna, gör en champinjonstuvning eller en tjockare svampsås. Lägg skivorna i en smord form, täck med ris. Häll över stuvningen. Täck med riven ost.
    4. Gratinera ca 30 minuter i ugn, 225 grader, tills rätten fått en gyllenbrun färg.
    5. Servera med grönsaker och ev. en bit bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben