Fläskfilé med grönpeppar

Serverar: 4 portioner

Praktisk och god bjudrätt.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk matfett
  • 1 gul lök
  • 3 dl ris
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader.
    2. Putsa köttet och salta och peppra. Bryn runt om i matfett och låt steka klart under lock i 15 minuter.
    3. Skala och hacka löken, och fräs den i matfett. Tillsätt ris och fräs en minut.
    4. Späd med vatten och buljongtärning. Koka upp och rör om så att tärningen löses upp. Sjud under lock i 20 minuter.
    5. Dela, kärna ur och hacka paprikorna. Blanda med riset och häll i en form.
    6. Skiva svampen och fräs i matfett. Strö över mjöl och späd med vatten, fond och grädde.
    7. Tillsätt hackad grönpeppar och senap. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    8. Skiva köttet och lägg ovanpå riset. Häll såsen över och gratinera i 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben