Fläskfilé med grönpeppar
Serverar:
4 portioner
Praktisk och god bjudrätt.
Ingredienser
600 g fläskfilé
Salt
Peppar
2 msk matfett
1 gul lök
3 dl ris
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika
1 grön paprika
150 g champinjoner
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl grädde
1 msk grönpeppar
1 msk dijonsenap
Instruktioner
Ugn: 225 grader.
Putsa köttet och salta och peppra. Bryn runt om i matfett och låt steka klart under lock i 15 minuter.
Skala och hacka löken, och fräs den i matfett. Tillsätt ris och fräs en minut.
Späd med vatten och buljongtärning. Koka upp och rör om så att tärningen löses upp. Sjud under lock i 20 minuter.
Dela, kärna ur och hacka paprikorna. Blanda med riset och häll i en form.
Skiva svampen och fräs i matfett. Strö över mjöl och späd med vatten, fond och grädde.
Tillsätt hackad grönpeppar och senap. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg ovanpå riset. Häll såsen över och gratinera i 10 minuter.
Liknande recept
Fläskfilé med grönpeppar
4.1
45 min
4
7
Fläskfilé i chutneysås
4
25 min
4
3
Fläskfilé under roqueforttäcke
4.9
30 min
4
4
Fläskfilé med franska smaker
4.6
4-5
2
Fläskfilé med ox- och rödvinsfond
4
4
1
Thailändsk fläskfilé
4
4
1
Wokade nudlar med fläskfilé
4.7
30 min
4
15
Ostgratinerad fläskfilé
4.7
35 min
4
53
Örtfylld fläskfilé
5
45 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!