Fläskfilé med grönpeppar

Serverar: 4 portioner

Allt i ett

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk matfett
  • 1 gul lök
  • 3 dl ris
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 paprikor, röd och grön
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    Putsa köttet salta och peppra. Bryn runt om i matfettet och låt steka klart under lock i 15 min. Skala och hacka löken och fräs den i matfett. Tillsätt ris och fräs en minut. Späd med vatten och buljongtärning. Koka upp och rör om så att tärningen löses upp. Sjud under lock i 20 minuter. Dela och kärna ur paprikorna. Blanda med riset och häll i en form. Skiva svampen och fräs i matfett. Strö över mjöl och späd med vatten, fond och grädde. Tillsätt hackad grönpeppar och senap. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skiva köttet och lägg ovanpå riset. Häll såsen över och gratinera i 10 minuter. Ugn: 225 º.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Legoli 31 juli 2009

    Mycket god gratäng men minskar nog ner lite på grönpepparen nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben