Fläskfilé med indisk grönsakscurry

Serverar: 4 portioner

Gluten och laktosfri

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning (ev mjölkfritt)
  • Grönsaker
  • 2 morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 potatisar
  • Matlolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk curry
  • 2 dl grönsaksbuljong (ev gluten och laktosfri)
  • 1 banan
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 knippa persilja
  • Tillbehör
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Putsa och krydda filén med salt och peppar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek filén runtom till den får fin färg. Efterstek i ugnen ca: 20 minuter.
    2. Skär morötterna, blomkålen och potatisen i mindre bitar. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna lätt. Skiva vitlöken tunt. Pudra på curryn och tillsätt vitlöken. Rör om.
    3. Häll på buljongen och ärtorna och låt puttra 5-7 minuter. Skiva bananen, tillsätt och låt allt bli varmt. Finhacka nötterna och persiljan och blanda.
    4. Skiva filén och servera med grönsakerna och en klick mango chutney. Strö persilje och nöthacket över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben