Fläskfilé med italiensk fyllning

Serverar: 6 portioner

Denna rätt har jag bjudit på många gånger. Alltid lika uppskattad.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 1 burk soltorkade tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika
  • Pressad vitlök
  • 8 skivor parmaskinka eller 2 pkt bacon
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär bort hinnorna. Skär ett djupt snitt längs hela filén och vik upp den. Krydda köttet.
    2. Hacka tomaterna och basilikan och lägg det på köttet tillsammans med vitlöken. Vik ihop köttet och linda parmaskinka eller bacon funt filén.
    3. Bryn filén runt om i en stekpanna och lägg därefter det i en ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Skär upp i bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    klosterfrun 19 mars 2010

    Låter väldigt gott, vad brukar du servera till?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben