Fläskfilé med knaprig garnering

Serverar: 4 portioner

Idéer till lättlagad festmat finns det got om i det exklusiva, thailändska köket

Ingredienser

  • 400-500 g Fläskfilé
  • 1 dl Jordnötter
  • 2-3 msk Matolja t ex majsolja
  • 1 dl Kokosflingor
  • 2 Vitlöksklyftor
  • Hackad persilja eller koriander
  • Instruktioner

    1. 1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor eller lillfingertjocka strimlor. Hacka jordnötterna 2. Värm två stekpannor och häll lite matolja i varje. Stek fläskfilén iden ena över medelstark värme och jordnötter och kokosflingor i den andra. 3. Pressa vitlök över jordnötterna och koksflingorna rör om och låt allt få svagt brun färg. Låt sedan allt rinna av på hushållspapper. 4. Lägg upp köttet direkt på tallrikarna. fördela jordnötsblandningen på köttet och strö över valfri mängd med hackat kryddgrönt.
    2. Servera med ris gärna jasminris, minimajs, soya och chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben