Fläskfilé med quinoasallad och morotstsatsiki

Serverar: 4 portioner

GI-recept!

Ingredienser

  • 4 portioner quinoa
  • 400 g fläskfilé
  • Rapsolja och lite flytande margarin
  • 2 morötter
  • 2 dl kesella 10 %
  • ½ dl crème fraiche 34 %
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron, saften av
  • Salt
  • Peppar
  • Salladsskott
  • ½ gurka
  • Granatäppelkärnor
  • Instruktioner

    1. Koka quinoan. Skölj fröna noga och lägg i en kastrull tillsamman med vatten. Koka upp och låt småputtra under lock ca 15 minuter. Dra kastrullen från plattan och låt stå och svälla ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Putsa fläskfilén och skär den i 1 ½ cm tjocka skivor. Stek i rapsolja och lite flytande margarin.
    3. Skala morötterna och riv dem grovt. Blanda med kesella och crème fraiche, riv ner vitlöken och pressa i citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skär gurkan i bitar och blanda med quinoa, sallad och gärna granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben