Fläskfilé med ris och aromsmör

Serverar: 4 portioner

Ett härligt allt-i-ett paket som är enkelt att göra och det smakar gudomligt. Aromsmöret sätter pricken över i:et.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • ½ ask körsbärstomater, 125g
  • ½ kruka basilika
  • 6-7 dl kokt kallt jasminris
  • 40 g ruccolasallad
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 msk olivolja
  • Aromsmör
  • 75 g smör
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Putsa filén från hinnor och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn filén runtom. Halvera tomaterna och hacka basilikan.
    3. Blanda riset med salladen, tomaterna, citronskalet, olivoljan och basilikan. Salta och peppra. Så här långt kan man förbereda i god tid.
    4. Lägg upp 4 ark aluminiumfolie, 40x40 cm på arbetsbänken och fördela risblandningen påa arken. Skiva fläskfilén och fördela ovanpå. Vik ihop paketen och värm i ugnen ca 20 minuter. Om ingredienserna är kalla behövs det längre tid.
    5. Blanda ingredienserna till smöret och smaka av med salt och peppar. Ta ut paketen, klicka smöret ovanpå och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben