Fläskfilé med ris och thaisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

För tankarna till sydligare breddgrader!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 finhackad rödlök
  • 6 strimlade soltorkade tomater
  • 1 krm curry
  • 1 liten finstrimlad chilifrukt
  • Matfett
  • 2 dl ris
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • Blå bands Thaisås
  • Instruktioner

    1. Fräs rödlöken, de soltorkade tomaterna, curryn och chilifrukten i matfett. Tillsätt riset, vattnet och fonden. Koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
    2. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Stek 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
    3. Tillaga såsen enligt anvisningen.
    4. Servera riset med fläskfilén och såsen. Kan även vara gott att servera skivad banan och mangotärningar till, strö ev över riven kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben