Fläskfilé med röd curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det är så gott med thailänsk mat! Servera med ris och sweet chilisås

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 3-4 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 röda paprikor
  • 250 gr broccolibuketter
  • Rapsolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i 2 cm stora kuber. Skär morötterna i smala stavar och strimla purjolöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.Dela broccolin i små buketter.
    2. Bryn köttet i oljan. Salta och peppra och tag upp köttet.
    3. Rör ner currypastan, vitlöken och ingefäran i stekpannan och fräs under omrörning i ca 1 minut.
    4. Häll på kokosmjölken och koka upp. Lägg tillbaka köttet i såsen och låt puttra i 10 minuter.
    5. Fräs morötterna knappt mjuka i lite olja. Rör ner morötterna, purjolöken och paprikan i grytan och låt puttra i 5 minuter.
    6. Smaka av med salt och peppar. Lägg broccolin i saltat kokande vatten och förväll den ett par minuter. Låt den rinna av och blanda ner broccolin i grytan. Servera grytan med ris och sweet chilisås!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben