Fläskfilé med senaps- och sherrysås

Serverar: 4 portioner

Stekt fläskfilé med svamp och en god krämig sås är en bra grund till en riktig middagsfavorit. Sherry och senap i såsen är pricken över i.

Ingredienser

  • 400 g ostronskivling
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 nypa riven muskotnöt
  • 4 msk torr sherry
  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk dijonsenap + extra till såsen
  • 20 g smör
  • 2 msk crème fraîche med örter
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 4 msk finhackad persilja + extra till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär bort den nedre delen av foten på svamparna och borsta av ev grus. Halvera stora svampar och skär dem i fjärdedelar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
    2. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg i schalottenlök, vitlök och svamp och bryn 3 minuter under omrörning. Krydda med salt, peppar och muskot. Tillsätt 2 msk sherry och 2 msk vatten. Låt puttra tills vätskan kokat bort. Ta upp svampblandningen och lägg den i en skål.
    3. Skär fläskfilé i 2 cm tjocka skivor. Bred tunt med senap över skivornas ena sida och krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret i teflonstekpannan och stek fläskfiléskivorna på båda sidor. Lägg upp köttet på en tallrik och håll det varmt.
    4. Blanda crème fraîche, grädde och resten av sherryn i stekpannan och koka upp. Späd såsen med 4-6 msk vatten. Smaka av med salt, peppar och senap efter smak. Blanda ner persiljan.
    5. Portionera upp svampen på fyra förvärmda tallrikar. Lägg på köttet och skeda över sås. Strö över resten av persiljan. Servera med kokt potatis och resten av såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben