Fläskfilé med sherry och ingefära

Serverar: 4 portioner

Den goda marinaden kokas upp och reds av till sås. Servera fläskfilén med jasminris och t.ex. gurka och rädisor.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Marinad
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl japansk soja
  • ½ dl sherry, torr
  • 1 burk katrinplommonpuré, barnmat
  • Sås
  • Marinaden +
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Putsa filén fri från hinnor. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i filén och låt marinera minst 3 tim.
    2. Ta upp köttet och spara marinaden till såsen. Grilla filén runtom på grillen tills den är färdig, ca 20 min.
    3. Sås: Koka upp marinaden med vatten. Rör ut lite majsstärkelse i vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben