Fläskfilé med smak från medelhavet

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag är mycket förtjust i fläskfilé ( smaker med rosmarin, citron och vitlök)

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk färsk hackad rosmarin
  • rivet skal av ½ citron
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g feta ost
  • Tomat och olivsky
  • 250 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 kruka basilika hackad
  • 1 dl bladpersilja
  • 1½ dl svarta oliver
  • Instruktioner

    Putsa filén och dela den i 4 lika stora bitar. Blanda rosmarin, citronskal, vitlök, salt och peppar på en tallrik. Rulla filébitarna i kryddblandningen. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn köttet runtom och efterstek i ugnen i 20 min. Dela tomaterna och fräs dem i olivolja tillsammans med oliver och vitlök. Tillsätt fond, vatten och balsamvinäger. Låt såsen koka ihop 2-3 min. Ta av pannan från värmen och blanda i basilika och persilja. Smaka av. Servera tillsammans med köttet. Ev. pasta

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben