Detta recept stod på ett mjölkpaket för många år sen, men då var det lövbiff istället för Fläskfilé.
Gjorde om receptet lite, då det var för svagt för min del!
Ingredienser
400-500 g fläskfilé
2 msk margarin
2 msk curry
Salt
Peppar
2 msk soja
3 tsk sambal olek
2 st pressade vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 buljongtärning
Instruktioner
- Strimla fläskfiléen tunnt, lägg margarinet i en varm stekpanna och ha i curryn. Stek köttet tills det är väl genomstekt, krydda med salt, peppar, olja, vitlök, sambal olek och buljongtärningen. Häll över grädden och låt det pruttra en stund.
- Serveras med ris, potatis eller pommes frites och en god grönsallad
- Tänk på att ju längre stund som sambal olek får ligga i, ju starkare blir det!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det var gott, men för salt för min del fast jag bara tog halva mängden soja. Tog i och för sig lite mer sambal som är rätt salt i sig. Skall göras igen, men då med bara 0,5 msk soja och 0,5 buljongtärning, så kan man ha i mer i efterhand om det behövs.