Fläskfilé med svampsås

Serverar: 4 portioner

Så himla gott...

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • peppar
  • Sås
  • 250 g färsk svamp
  • 1 hackad scharlottenlök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong + 1 dl steksky
  • 1 dl grädde
  • ½ msk soja
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär filén i skivor. Stek dem i matfett, salta och peppra. Lägg över köttet på ett fat och täck med folie. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten. Spara det till såsen.
    2. Sås: Ansa svampen och skär den i bitar. Stek lök och svamp i matfett. Strö över vetemjölet och blanda. Tillsätt köttbuljong + steksky och grädde. Låt såsen sjuda ca: 5 minuter under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och låt allt bli varmt.
    3. Servera gärna till kokt ris och haricort verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben