Fläskfilé med tomat och mozzarellatäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Supergott

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 1 tsk salt
  • 8-10 cocktailtomater, i skivor
  • 1 dl basilikablad, hackade
  • 1 liten röd lök, hackad
  • 125 g mozzarella, i skivor
  • Tillbehör
  • 5 dl blandade salladsblad
  • 4 portioner ris, kokt
  • ca 200 g broccolibuketter, kokta
  • Instruktioner

    1. Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta.
    2. Lägg skivorna lite omlott i en ugnssäker form. Täck dem med tomater, basilika, lök och sist ostskivor. Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10 minuter i 250 grader. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 19 augusti 2008

    Väldigt gott, gav mersmak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben