Fläskfilé med Whisky smak

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Är väldigt gott och lite lyxigt. Kanske något för en lördagskväll?

Ingredienser

  • 3 fläskfiléer
  • 5 dl grädde
  • 6 dl crème fraiche
  • 5 msk whisky
  • 3 tsk sambal oelek
  • 1 dl soya (Mrs Cheng)
  • Instruktioner

    Marinera filén: Lägg dom hela och råa filéerna i en djup form. Rör ihop den kalla såsen ordentligt och häll såsen över. Den ska täcka filéerna. Låt stå i kylskåp ett dygn. Lägg därefter i ugnsfast form. In ugn 175 grader i 1½ timma. Rör om lite då och då. OBS! Viktigt att såsen täcker filéerna både i kylskåpet och i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pia61 29 juli 2008

    Fantastiskt gott! Den kommer jag att gör igen! Tack/PIA

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben