Fläskfilé och ädelostgratäng a la viktväktarna

Serverar: 2 portioner

En riktig höjdare! Denna kan man bjuda den mest kräsnaste på. 6,5 poäng glöm ej att läggatill 2 eller 4 poäng på potatisen. 1 potatis = 2 p 2 och fler är 4 p

Ingredienser

  • 1 fläskfilé (duoval) liten 300 g
  • 1 förp Kelda mild ädelostsås 2 dl
  • ½-3/4 purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär fläskfilén i bitar. Stek dessa i fettsnål panna, krydda.
    2. Lägg det stekta köttet i botten på en ungssäker form.
    3. Lägg i strimlad purjolök.
    4. Häll över såsen och gratinera det hela i ugn, ca 20 min el tills det fått lite färg.
    5. Servera m sallad och klyftpotatis. Kom ihåg lägga till för potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gunrenee 12 september 2011

    Gud så gott det låter. Denna ska jag göra som fredagsmys middag:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben