Fläskfilé och ädelostgratäng a la viktväktarna
En riktig höjdare! Denna kan man bjuda den mest kräsnaste på.
6,5 poäng glöm ej att läggatill 2 eller 4 poäng på potatisen.
1 potatis = 2 p
2 och fler är 4 p
Ingredienser
1 fläskfilé (duoval) liten 300 g
1 förp Kelda mild ädelostsås 2 dl
½-3/4 purjolök
Salt
Peppar
Instruktioner
- Putsa och skär fläskfilén i bitar. Stek dessa i fettsnål panna, krydda.
- Lägg det stekta köttet i botten på en ungssäker form.
- Lägg i strimlad purjolök.
- Häll över såsen och gratinera det hela i ugn, ca 20 min el tills det fått lite färg.
- Servera m sallad och klyftpotatis. Kom ihåg lägga till för potatisen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gud så gott det låter. Denna ska jag göra som fredagsmys middag:)