Fläskfilé på Gretas vis

Serverar: 4 portioner

Jättegott...

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 4-6 msk fransk senap
  • 4 st äggulor
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Potatis
  • 6 potatisar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Servering
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Putsa filén från hinnor och senor och skär köttet i knappt cm-tjocka bitar. Blanda köttet med resten av ingredienserna.
    2. Skär potatisen i knappt cm-tjocka tärningar.
    3. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i köttblandningen till ena sidan av stekpannan så den får formen av en halvmåne. Låt puttra 2-4 minuter. Kolla så att den inte bränns. Håll varmt.
    4. Hetta upp 2 msk smör i en annan stekpanna och fräs potatisen på hög värme tills den får fin färg och känns lite mjuk 5-7 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Servera med rikligt hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben