Fläskfilé på spett med thaisås

Serverar: 4 portioner

Lite pilligt, men värt det...

Ingredienser

  • 500 g fläskfile i 2 cm tjocka skivor
  • Träpinnar
  • Margarin tex mjuka milda
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl aromatiq hot oriental
  • ½ dl kokosflingor
  • pilaffris
  • 1 finhackad röd lök
  • 6 strimlade soltorkade tomater (torra)
  • 1 krm curry
  • ½-1 finskuren rödchilifrukt
  • 2 dl ris
  • 4 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond (touch of taste)
  • 1 påse blå bands thaisås
  • Banan i tärningar
  • Mango i tärningar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200grader. Trä köttet på träpinnar. Brynspetten i margarin, salta och peppra. Lägg spetten i smord ugnssäker form. Klicka hot oriental på köttet och strö över kokosflingorna.Stek spetten i ugnen ca: 20 minuter. Fräs lök, tomater, curry och chili i margarin i en kastrull. Tillsätt ris, vatten och fond. Koka 20 minuter under lock. Tillaga såsen enligt anvisningarna. Servera spetten med ris sås, banan och mango.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben