Fläskfilé på syditalienskt vis

Serverar: 4 portioner

Gott och snabblagat

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 kg mogna tomater
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka basilika
  • 1 ½ dl rödvin
  • 1 msk konc kalvfond
  • Maizena till redning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Putsa och skär köttet i skivor som bryns i stekpanna Köttet ska inte stekas klart utan bara få färg Lägg köttet åt sidan Skålla tomaterna i hett vatten Dra bort skal, fästen och kärnhus Lägg tomaterna i stekpannan, pressa i vitlök, krydda med en matsked hackad oregano. Slå i vin och en matsked koncentrerad kalvfond. Låt allt koka upp utan lock Salta och peppra Lägg ner köttet i pannan. Sänk värmen och sjud allt några minuter. Red med majsena. Serveras med ärter, potatisklyftor, ruccolasallad och svarta oliver

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben