Lite annorlunda med panerad fläslfilé. Vill man kan man hoppa över saffran.
Ingredienser
4 portioner ris
1 kuvert saffran
1 kg fläskfilé
1 dl mjöl
2 ägg
100 g riven Västerbottensost
Salt
Peppar
Lika delar svenskt smör och rapsolja
Instruktioner
Koka riset tillsammans med saffran. Lägg upp mjöl i en djup tallrik. Knäck äggen i en annan djup tallrik. Rör ned osten i äggen och vispa så att gulan och vitan blandar sig. Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör och lika mycket olja.
Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor. Krydda på bägge sidor. Doppa skivorna först i mjöl, sedan i ägg- och oströran. Se till att det täcker noga. Stek dem sedan på inte alltför stark värme. Köttet måste hinna bli genomstekt och ostpaneringen får inte bli bränd. Servera direkt tillsammans med saffransris, stekta tomattärningar och en grön kvist.