Fläskfilé Polignac med duchessemos och svampsås

Serverar: 4 portioner

Vill man inte ha fläskfilé så kan man ta t.ex. kycklingfilé istället.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • Till svampsåsen
  • 200 g färska champinjoner
  • 1½ msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2½ dl grädde
  • 2½ dl vatten
  • 1½ msk konc kycklingfond
  • Till duchessemoset
  • 10-12 medelstora potatisar av mjölig sort
  • 2 äggulor
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka bitar av potatis i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa. Rör ner äggulor och rapsolja. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt duchessen svalna. Skölj och skiva champinjonerna. Stek dem lätt i stekpanna. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med grädde, vatten och kycklingfond. Låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt svampen. Sjud sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
    2. Putsa bort ev hinnor från köttet. Skär det i centimetertjocka skivor. Banka ut skivorna med knuten hand. Stek dem i en minut på vardera sidan, salt och peppra.
    3. Spritsa duchessen efter kanten på ett ugnssäkert fat. Lägg köttet på fatet och slå såsen över. Så här långt kan allt förberedas.
    4. Värm ugnen till 225-250 grader. Gratinera till dess mostopparna fått vacker färg och allt är ordentligt varmt. Det tar 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben