Fläskfilé Provencale

Serverar: 4 portioner

En liten magnifik rätt som det vattnas i munnen av.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé , 12 - 14 skivor à 2 cm
  • 1 liten aubergine
  • 1 liten squash
  • 2 vitlöksklyftor
  • 12 - 14 salviablad
  • Salt
  • Peppar
  • 12 - 14 baconskivor
  • 4 msk olja
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm tjocka skivor.
    2. Skölj och ansa aubergine och squash och skär dem i 1 cm tunna skivor. Skala vitlöken och skär den på längden i mycket tunna skivor. Skölj och dela salviabladen.
    3. Krydda filéskivorna med salt och peppar. Lägg på en vitlöksskiva, ett halvt salviablad och täck över med en aubergineskiva. Vänd på filéskivan. Lägg på en vitlök och salvia och täck över med en squashskiva.
    4. Vira in alltsammans i en baconskiva och fäst med en tandpetare. Pensla med olja.
    5. Sätt på grillen eller ugnens grill. Grilla filébitarna ca 15 minuter, vänd dem då och då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben