Fläskfilé Rydberg med senapscrème

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Zucchinistavar och sötstark senapscrème är gott till den rätten.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 800 g fryst tärnad potatis
  • 2 gula lökar
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 zucchini
  • 2 dl creme fraiche
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • Smör och olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Stek potatisen i omgångar med lite smör och olja tills den fått färg. Salta och peppra lätt. Lägg över i ugnssäker form och varmhåll i ugnen. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 2 msk smör. Salta och peppra lätt. Vänd ner hälften av persiljan. Varmhåll i ugnen. Skär zucchinin i grova stavar och stek dem hastigt i en het stekpanna med lite olja. Salta och peppra. Varmhåll i ugnen. Rör ihop creme fraiche, senap, honung och resterande persilja. Smaka av med salt och peppar. Putsa köttet fritt från senor och skär i ca 2 cm stora tärningar. Hätta upp en stekpanna med smör och olja. Stek köttet i omgångar. Salta och peppra. Servera med potatisen, senapskrämen och zucchini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben