Fläskfilé Sinkadus (kycklingfilé)
Ett recept jag haft i 20 år och är fortfarande lika gott. Har använts i restaurangkök av en bekant till familjen, efter att ha smakat det hos mig. Bra att göra i förväg, sen bara gratinera.
Blir en helt annan smak om man använder kyckling istället, nästan ännu godare......
Ingredienser
600 gr fläskfilé (ev kyckling)
5-6 st tomater
200 gr tärnad rökt skinka
150 gr skivade champinjoner, färska
2 dl grädde
2 msk senap
1-1½ dl riven ost
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Skär filéerna i 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn dem + svampen. Skiva tomaterna. Täck botten och sidor i en smort ungssäker form med tomatskivorna. Lägg på filéerna och svampen.
- Hetta upp stekpannan och vispa ur skyn med senap och grädde. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt skinkan. Häll såsen över svampen och filéerna. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i 15-20 minuter.
- Servera med pressad potatis.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Kan bara intyga att detta är en mycket god rätt!
Åh detta åt vi ofta för ett par år sedan. Ett recept jag helt glömt bort. Nu ska det lagas igen. Tack
Det var gott :)
Låter mumsigt
Riktigt gott