Fläskfilé Sinkadus (kycklingfilé)

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett recept jag haft i 20 år och är fortfarande lika gott. Har använts i restaurangkök av en bekant till familjen, efter att ha smakat det hos mig. Bra att göra i förväg, sen bara gratinera. Blir en helt annan smak om man använder kyckling istället, nästan ännu godare......

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé (ev kyckling)
  • 5-6 st tomater
  • 200 gr tärnad rökt skinka
  • 150 gr skivade champinjoner, färska
  • 2 dl grädde
  • 2 msk senap
  • 1-1½ dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn dem + svampen. Skiva tomaterna. Täck botten och sidor i en smort ungssäker form med tomatskivorna. Lägg på filéerna och svampen.
    2. Hetta upp stekpannan och vispa ur skyn med senap och grädde. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt skinkan. Häll såsen över svampen och filéerna. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i 15-20 minuter.
    3. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    JessicaM 28 december 2007

    Kan bara intyga att detta är en mycket god rätt!

    enAnnan 29 mars 2008

    Åh detta åt vi ofta för ett par år sedan. Ett recept jag helt glömt bort. Nu ska det lagas igen. Tack

    trampolin 25 maj 2008

    Det var gott :)

    KramisGumman 6 november 2008

    Låter mumsigt

    a-lie 1 januari 2012

    Riktigt gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben