Fläskfilé under italienskt täcke

Serverar: 4 portioner

Skiva fläskfilén innan den gratineras - då är det lätt att ta.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Italienskt täcke
  • ½-1 mozzarella (á 125 g)
  • 1 kruka basilika
  • 25 g valnötskärnor
  • 50 g grillad paprika färdig på burk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • Sås
  • 3 dl sky + vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk soja
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Potatisklyftor
  • Haricots verts
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda.
    2. Häll 3 dl vatten i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
    3. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plock bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnonrna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar.
    4. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnsäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in faret i ugnen ca 15 min tills osten smält och valnötterna är rostade utan att de blivit brända.
    5. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redningen och creme fraiche. Vispa ner det skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.
    6. Servera ugnsstekta potatisklyftor, haricots verts och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    541002 1 januari 2011

    Fantastiskt gott. Mycket uppskattat av nyårsgästerna. Klar femma

    leolina 5 mars 2011

    tog soltorkade tomater istället för grillad paprika! var jättegott!

    Veronica68 14 oktober 2011

    Fick den på vår årliga cykelfest . Kan varmt rekommenderas :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben