Fläskfilégryta med ädelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket god gryta

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 10-12 smålökar eller hela chalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • 2 paprikor i olika färger, strimlade
  • 1-2 morötter tunt skivade
  • 1 dl rödvin
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 100 g riven ädelost
  • ½ pkt små frysta gröna ärtor
  • Persilja
  • Marinad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk kinesisk soja
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop marinaden, smaka av med salt och vitlökspeppar.
    2. Skär fläskfilén i 1 cm tunna skivor. Lägg ner köttet och blanda väl. Låt marinera minst 2 timmar.
    3. Stek purjolök, smålök och vitlök utan att det tar färg. Lägg över i en gryta.
    4. Stek paprika och morot några minuter, salta och peppra, lägg över i grytan.
    5. Sila bort marinaden från köttet och häll den över grönsakerna i grytan.
    6. Bryn köttet i ett par minuter och lägg över i grytan. Vispa ur pannan med rödvinet och tillsätt det i grytan.
    7. Rör ned grädde, kalvfond och ost. Blanda väl och sjud sakta 20-30 min. Tillsätt ärterna mot slutet.
    8. Smaka av med salt o peppar.
    9. Strö över persilja och det är klart att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    linZan 7 februari 2009

    Var och besökte mina föräldrar, jag gjorde denna gryta och den blev ASGOOOOD!!! Helt underbart god!

    krull_o_tott 14 mars 2009

    Mycket smaskig gryta! Jag tog pressad potatis till.

    BeJo54 21 januari 2010

    Jättegod gryta med mycket smak.

    Gul13 15 november 2010

    Mycket god. Tack för receptet. Du får 5 poäng utan tvekan.

    pia61 9 oktober 2011

    Gjorde denna igår, blev mycket populär! Fantastisk god!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben