Fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Snabblagad och god gryta.

Ingredienser

  • 500 g fläskkött av skinka eller picnickbog
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter, kan öka något om man vill
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 ½ tsk curry
  • 2 dl köttbuljong
  • 2-3 msk soja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm ingefära, malen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala och skiva lök och morötterna, snitta och skölj purjon. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet och lägg över det i en gryta.
    2. Fräs sedan lök och mörötterna i pannan. Blanda den med köttet. Späd i stekpannan med buljong. Häll sky, soja och vinäger i grytan. Tillsätt salt, kryddor och pressad vitlök. Koka under lock under 10 minuter.
    3. Lägg i purjon och koka ytterligare 10 minuter. Blanda mjöl och fett till en pasta med gaffel. Rör ner pastan i grytan och koka i ca 5 min. Samanlagd koktid är 25 minuter.
    4. Servera med osaltat ris, chutney och en blandad sallad. Pasta är också gott till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben