Fläskgryta med äpple

Serverar: 4 portioner

Fläskfilén kan bytas mot karré. Champinjonerna väljer du själv om du vill ha färska eller på burk.

Ingredienser

  • 1 skivad lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 400-500 g strimlad fläskfilé
  • 100 g skivade champinjoner
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl äppeljuice
  • 1 1/2 dl buljong
  • Hackad färsk el torkad salvia
  • Salt
  • Peppar
  • 2 skivade röda äpplen
  • Instruktioner

    Bryn lök och vitlök i oljan i ca 3 minuter. Blanda ner köttet, stek i 2 minuter. Strö över mjöl och stek ytterligare 2 minuter. Rör ner äppeljuice, buljong och salvia. Salta och peppra efter eget tycke och smak. Låt sjuda i 15 minuter el tills köttet känns mört. Tillsätt äpplen och koka i ytterligare 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    martina63 17 november 2010

    Tack för god gryta, tillade någon matsked soya till din gryta vilket gjorde resultat för färgen. God även dagen därpå Hälsn. Martina63

    ellen88 9 januari 2012

    Jättegod gryta! Den kommer jag att göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben