Fläskkarré med äpple och curry

Serverar: 4 portioner

Vill du ha såsen extra gul och vacker i färgen så rör gärna ned 1 tsk gurkmeja. Välj vackert röda äpplen som står fint mot det gula.

Ingredienser

  • 1 msk curry
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1/2 kg benfri karré (eller färsk skinka i strimlor)
  • 1 bit stjälkselleri
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 äpplen, skalade, i bitar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Fräs curry, lök och smör. Lägg i karrén och sellerin och fräs det. Tillsätt grädde och låt det koka in. Lägg i äpple och koka dem mjuka. Krydda med salt och peppar. Servera med ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben