Fläskkarré med ingefärsyoghurt

Serverar: 4 portioner

Här får middagssteken sällskap av såväl klassiska tillbehör som en spännande ingefärsyoghurt.

Ingredienser

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 2 msk smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 äpplen
  • 8 katrinplommon
  • 1 dl valnötter
  • Sås
  • 2 dl Arla Köket matyoghurt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk honung
  • 1–2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Lägg köttet i en ugnssäker form. Pensla med smör-&rapsolja, salta och peppra.
    3. Stek i mitten av ugnen ca 1 ½ tim tills innertemperaturen är 80°.
    4. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äpplen, katrinplommon och nötter runt köttet när det återstår ca 15 min.
    5. Rör ihop såsen. Skär köttet i skivor och servera det med frukten, såsen och ugnstekt klyftpotatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben