En enkel men lite festligare rätt för oss som gillar västerbottensost:)
Ingredienser
4 st karrékotletter
200 - 400 g riven västerbottensost
3 dl creme fraiche
1 - 2 dl grädde
4 msk soja
salt
svartpeppar
Instruktioner
Bred ut osten i en smord ugnsfast form. Salta och pepra kotletterna och lägg dem på osten. Vispa ihop creme fraiche, grädde och soja och häll över köttet. Tillaga i mitten av ugnen på 200 grader ca 1 timme.
Såsen blir gärna lite "ful" så vill man kan man lyfta ur köttet då det är klart och vispa ihop såsen lite.
Jättegott med tagliatelle eller annan större pasta tex penne och en fräsh sallad.
Underbart gott och vilken sås!!!!!! Dottern på 10 år föreslog att vi skulle prova med kycklingfile nästa gång så det får vi ju göra. Men detta var en klar 5:a
pingu28 mars 2008
anluk: Har själv provat med kycklingfilé och färska champinjoner ist fläskköttet. Blev minst lika gott:)
Msson10 november 2009
Fantastisk sås men jag ska testa benfri kotlett eller fläskfilé nästa gång!
Kockpappa9 februari 2012
Verkar var gott. Tycker om den sortens ost som jag använder flitigt.
Skall prova på laga till den här rätten.
Ha en bra kväll.
En som gillar att stå vid spisen.
Underbart gott och vilken sås!!!!!! Dottern på 10 år föreslog att vi skulle prova med kycklingfile nästa gång så det får vi ju göra. Men detta var en klar 5:a
anluk: Har själv provat med kycklingfilé och färska champinjoner ist fläskköttet. Blev minst lika gott:)
Fantastisk sås men jag ska testa benfri kotlett eller fläskfilé nästa gång!
Verkar var gott. Tycker om den sortens ost som jag använder flitigt. Skall prova på laga till den här rätten. Ha en bra kväll. En som gillar att stå vid spisen.
Mycket gott!!!