Fläskkotlett med asiatisk gurksallad och stekt ris

Serverar: 4 portioner

En favorit från det asiatiska köket. Gurksalladen är så god att du bara vill ha mer. Använd gärna benfri kotlett som du skivar tunt eller skinkstek om du inte vill ha benen med. Tunna skivor tar upp mer smak.

Ingredienser

  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk hackad vitlök
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk massaman currypasta (går att byta ut till vanligt currypulver)
  • 1 nypa gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 msk palmsocker
  • 1 kg fläskkotletter
  • Gurksallad
  • 4 msk risvinäger
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 gurka (skivad eller tärnad)
  • 4 salladslökar i tunna skivor
  • 1-3 spansk peppar, urkärnad och finhackad
  • 0,5 kruka hackad färsk koriander
  • Stekt ris
  • 4 fint strimlade salladslökar
  • ½ röd finhackad spansk peppar
  • ½ rödlök, finhackad
  • ½ röd paprika, finhackad
  • ½ gul paprika, finhackad
  • 0,5 kruka hackad koriander
  • 1,5 msk fisksås
  • 1 msk matolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Saften från en lime
  • 4 Portioner jasminris, kokt efter anvisningarna på paketet
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienser till marinaden, koka upp så sockret löser sig och kyl den sedan.
    2. Lägg fläskkotletterna och hälften av marinaden i en plastpåse, tillslut (kläm ut så mycket luft som möjligt), låt marinera minst två timmar. Marinera gärna över natten i kylen.
    3. Grilla (helst över träkol) eller i grillpanna kotletterna och pensla dem samtidigt med en del av återstående av marinad.
    4. Gurksallad: Blanda ingredienserna och låt stå en halvtimme.
    5. Stekt ris: Fräs paprika, rödlök och chilin mjuka i oljan, blanda i riset och blanda i koriander, salladslöken, limesaften och smaka av med fisksåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben