En favorit från det asiatiska köket. Gurksalladen är så god att du bara vill ha mer. Använd gärna benfri kotlett som du skivar tunt eller skinkstek om du inte vill ha benen med. Tunna skivor tar upp mer smak.
Ingredienser
1 tsk mald koriander
1 tsk spiskummin
1 msk hackad vitlök
1 msk riven ingefära
2 msk fisksås
1 msk massaman currypasta (går att byta ut till vanligt currypulver)
1 nypa gurkmeja
1 burk kokosmjölk
3 msk palmsocker
1 kg fläskkotletter
Gurksallad
4 msk risvinäger
1 msk fisksås
1 msk socker
1 gurka (skivad eller tärnad)
4 salladslökar i tunna skivor
1-3 spansk peppar, urkärnad och finhackad
0,5 kruka hackad färsk koriander
Stekt ris
4 fint strimlade salladslökar
½ röd finhackad spansk peppar
½ rödlök, finhackad
½ röd paprika, finhackad
½ gul paprika, finhackad
0,5 kruka hackad koriander
1,5 msk fisksås
1 msk matolja
1 finhackad vitlöksklyfta
Saften från en lime
4 Portioner jasminris, kokt efter anvisningarna på paketet