Fläskkotlett med paprikasås

Serverar: 2 portioner

Snabblagad vardagsmat för 2. En god paprikasås med bl.a. grillad paprika i marinad, crème fraiche och strimlad basilika.

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • Smör el margarin till stekning
  • Paprikasås
  • ½ gul lök
  • 100 g grillad paprika i marinad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm socker
  • 2 msk färsk basilika
  • Servera med
  • Ugns- eller kokt potatis
  • Kokta grönsaker som t.ex. blomkål
  • Instruktioner

    1. Krydda köttet och stek i en stekpanna med smör, 3-4 minuter per sida.
    2. Paprikasås: Skala och hacka löken och lägg i en kastrull tillsammans med paprika och lite av marinaden från paprikan. Fräs tills löken är mjuk.
    3. Tillsätt crème fraiche och vatten och koka upp. Mixa såsen slät och smaka av med salt, peppar och socker. Lägg i strimlad basilika.
    4. Servera med ugns- eller kokt potatis och kokta grönsaker, t.ex. blomkål och morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben