Fläskkotlett med potatis- och äppelsallad samt pepparrotscrème

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott med färskpotatis.

Ingredienser

  • 8 potatisar (nykokta, varma)
  • 1 gul lök (fint skivad)
  • 1/2 dl purjolök (strimlad)
  • 1 knippe timjan (finhackad)
  • 2 äpplen i små tärningar
  • 3-4 msk vitvinsvinäger
  • Olja (en skvätt)
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva den varma potatisen och lägg den i en salladsskål. Blanda med lök, timjan och äpple. Häll över vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
    2. Stek fläskkotletterna i smöret i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida. Salta och peppra.
    3. Vispa crème fraichen hård med elvisp. Smaka av med salt och peppar och vänd försiktigt i den rivna pepparroten.
    4. Servera fläskkotletterna med potatis- och äppelsalladen samt pepparrotscrèmefraiche

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben