Fläskkotlett provencale

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 6 tomater, enbart röda el. i blandade färger
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 msk olivolja
  • 4 fläskkotletter à ca 125 g
  • ½ tsk torkad basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lökarna. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Ansa och kärna ur paprikan och hacka den fint. Tärna tomaterna fint.
    2. Hetta upp smör eller margarin samt olivolja i en stor stekpanna. Bryn fläskkotletterna 2 min på varje sida. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma.
    3. Lägg hackad lök, vitlök och paprika i stekpannan och fräs ca 4 min tills löken börjar mjukna. Tillsätt tomater, basilika, tomatpuré och 1½ dl kallt vatten. Låt alltsammans sjuda upp och rör om då och då.
    4. Lägg tillbaka fläskkotletterna i stekpannan och läg på ett lock men lämna en liten öppning. Låt sedan rätten sjuda 15-20 min tills fläskkotletterna är genomstekta.
    5. Servera genast, gärna med haricots verts och kokt färskpotatis garnerad med hackade, färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben