Fläskkotletter i fransk örtsås

Serverar: 4-6 portioner

Mycket med sås ska det vara. Låt kotletterna småkoka en stund i såsen. Ett potatismos mixat med kokt broccoli är gott till.

Ingredienser

  • 4-6 fläskkotletter el karréskivor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Örtsås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 3 dl sky + köttbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk basilika
  • ½ tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär små snitt i kettkanten på kotletterna. Stek dem 3 min per sida i smör i medelvarm stekpanna. Salta och peppra.
    2. Ta upp kotletterna och skölj ur pannan med vatten. Sila det och mät upp till 3 dl.
    3. Örtsås: Hacka löken och stek den i smör i en kastrull. Häll i skyn från pannan, buljongtärning, grädde och senap. Koka upp och sjud några minuter. Sila skyn och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt vetemjölet blandat med lite kallt vatten. Låt såsen sjuda 3 min. Smaka av med örter, salt och peppar. Lägg ner kotletterna i såsen och låt allt bli varmt.
    4. Servera med potatismos mixat med kokt broccoli och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben