Fläskkotletter med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Underbart gott! Såsen blir härlig i smaken och lite tjockare om den får stå och puttra under den tiden man steker kotletterna!

Ingredienser

  • 4 Fläskkotletter
  • 1 Grön paprika
  • 1 liten Gul lök
  • 1 krm sSart eller vitpeppar
  • 2 msk Margarin + 2 msk till stekning
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 msk Paprikapulver
  • ev 1 krm Vitlökspulver
  • 2 msk Mjöl
  • 1 Köttbuljongtärning
  • 3 dl Vatten
  • 1 dl Mjölk
  • 1/2 tsk Salt
  • ev 1/2 tsk Dragon
  • eller Basilika
  • Instruktioner

    Hacka lök och paprika i små tärningar. Fräs dem med peppar i margarinet utan att det får färg. Tillsätt paprikapulver och tomatpuré och låt fräsa ytterligare några ögonblick. Pudra över mjölet och ev vitlökspulver. Blanda väl och späd med vatten och mjölk i omgångar under ständig vispning och uppkok. Smula i buljongtärningen och koka såsen i minst 5 minuter. Smaksätt med ca 1/2 tsk salt. Krydda kotletterna med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Stek dem 4-5 minuter på varje sida i margarin i en från början väl upphettad stekpanna. MInska efter halva tiden värmen och efterstek dem under lock. Servera med ris och paprikasåsen!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    CizziB 24 juni 2008

    Helt okej smak! Perfekt vardags middags mat...

    klockargarden 4 november 2008

    Kotletterna blir jättegoda tillsammans med den goda såsen!

    Gul13 23 november 2009

    Undrar vad jag gjorde för fel för jag och familjen b lev allt annat än imponerade. En svag 3:a blir det tyvärr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben