Serverar: 4 portioner
Underbart gott! Såsen blir härlig i smaken och lite tjockare om den får stå och puttra under den tiden man steker kotletterna!
Hacka lök och paprika i små tärningar. Fräs dem med peppar i margarinet utan att det får färg. Tillsätt paprikapulver och tomatpuré och låt fräsa ytterligare några ögonblick. Pudra över mjölet och ev vitlökspulver. Blanda väl och späd med vatten och mjölk i omgångar under ständig vispning och uppkok. Smula i buljongtärningen och koka såsen i minst 5 minuter. Smaksätt med ca 1/2 tsk salt. Krydda kotletterna med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Stek dem 4-5 minuter på varje sida i margarin i en från början väl upphettad stekpanna. MInska efter halva tiden värmen och efterstek dem under lock. Servera med ris och paprikasåsen!
Helt okej smak! Perfekt vardags middags mat...
Kotletterna blir jättegoda tillsammans med den goda såsen!
Undrar vad jag gjorde för fel för jag och familjen b lev allt annat än imponerade. En svag 3:a blir det tyvärr.