Flätat bröd

Serverar: 2 portioner

Bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1,5 msk socker
  • 1,5 msk salt
  • 1 dl matolja
  • 2 st ägg
  • 7 dl vatten
  • 1,5 kg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen lätt, tag undan lite till pensling. Smula jästen och rör samman den med de övriga ingredienserna,( vattnet ca 37 gr), förutom mjölet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen blank och smidig, ca 5 min.
    2. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Tag upp på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 6 bitar.
    3. Rulla ut degbitarna till längder och gör 2 flätor. Låt bröden jäsa övertäckta på plåt ca. 20 min.
    4. Pensla med uppvispat ägg och om så önskas, strö valllmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 gr. 35-40 min.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (1)

    kossan 7 november 2008

    Bra recept tycker jag. Lättbakat och smidigt. Gott bröd till räkor.

    Relaterade Artiklar

    Bröd
    Mer bröd! Till tapas, picknicken eller lunchen. Bröd är gott! Ringla l...

    Dagens ört - rosmarin
    Rosmarin är egentligen en solälskande buske från Medelhavsområdet. Ros...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben