Flatrökt ål med äggröra och kavring

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Något gott inför påsken... Smaken av rökt ål, len äggröra och mustig kavring är ett praktexempel på att det enkla ofta är det goda.

Ingredienser

  • 200 g flatrökt ål
  • 2 ägg
  • 1 knippa gräslök
  • ½ dl grädde
  • 2 skivor kavring
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skiva den rökta ålen i centimetertjocka skivor.
    2. Vispa ihop ägg, grädde och hackad gräslök. Salta och peppra. Häll smeten i en teflonbelagd panna och rör hela tiden tills konsistensen blir krämig.
    3. Lägg upp äggröran på smörad kavring och garnera med ålskivorna. Mums!

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    2
    4
    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (1)

    Starrarpskan 21 juli 2009

    Hade detta som förrätt i helgen, och det blev mycket uppskattat. Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben