Focaccia med färskostfyllning

Brödet är fyllt med färskost och blandat med oliver, kronärtskockshjärtan och lufttorkad skinka.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten (37 grader)
  • ½ + ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl (600 g)
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk flingsalt
  • Fyllning
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (240 g)
  • 250 g philadelphiaost light
  • ½ dl grovt hackade svarta oliver
  • 12 skivor lufttorkad skinka
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Focaccia: Smula ner jästen i en skål. rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, ½ dl olja och salt. rör ner mjölet och arbeta till en ganska lös deg. Jäs i ca 30 min under bakduk.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. smörj en långpanna med hög kant med lite olivolja. Tryck ut degen till en 2-3 cm tjock plata. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Gör små hål med fingertopparna i degen och pensla med ½ dl olivolja. Strö över rosmarin och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
    3. Fyllning: Grovhacka kronärtskockshjärtarna. Rör ihop dem med färskost och oliver.
    4. Servering: Skär brödet portionsbitar. Dela det i över och underdel , bred ostblandningen på båda sidor och lägg skinkan emellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben