Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°.
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, ½ dl olivolja och mjöl.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, den ska vara ganska lös.
Låt degen jäsa under duk 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand.
Pensla degen med olivolja och strö över oliver, tomater, rosmarin och flingsalt.
Låt jäsa under duk cirka 15 minuter.
Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
Låt brödet svalna lite och servera det nygräddat.
Skär brödet i rutor och dela dem till över- och underbröd.
Mycket enkelt och smidig recept. Jag bakade på fullkornsvetemjöl istället för dinkel. Nästa gång ska jag peta ner de soltorkade tomaterna och oliverna lite mer i degen så de inte blir så brända på toppen.'
Supergott!
Mycket enkelt och smidig recept. Jag bakade på fullkornsvetemjöl istället för dinkel. Nästa gång ska jag peta ner de soltorkade tomaterna och oliverna lite mer i degen så de inte blir så brända på toppen.' Supergott!