Focaccia med tomat och mozzarella

Serverar: 25 portioner

Matigt, örtigt bröd att bryta i bitar. Brödet bakas med durumvetemjöl. 152 kalorier per portion 7 g fett 4 g protein 18 g kolhydrater

Ingredienser

  • ½ paket jäst, á 25 g
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk flytande honung
  • 6 dl ljummet vatten
  • 8 dl durumvetemjöl
  • 3 ½ dl vetemjöl + lite att strö över
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl röd pesto
  • 100 g riven mozzarella
  • 1 tsk torkad oregano
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en stor skål, tillsätt salt, honung och ljummet vatten, 37 grader. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt durumvetemjölet och rör med en trägaffel till en tjock smet. Rör i vetemjölet, strö lite mjöl över degen och låt jäsa till dubbel storlek under bakduk 1 timme.
    2. Häll degen direkt i en bakplåtspappersklädd ugnsplåt med kanter. Låt degen jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Stick några hål i degen med tummen. Bred ut tomatpeston över hela degen, ringla över oljan. Strö riven mozzarella och oregano över degen. Grädda brödet mitt i ugnen 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben