Förförisk räksoppa

Serverar: 2 portioner

Lättlagad och god soppa, servera med rostat bröd.

Ingredienser

  • 1/2 kg räkor med skal
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 liten morot, skivad
  • 1 bit (25 g) rotselleri, i tärningar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 liter fiskbuljong, av tärning
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. 1 msk konjak
  • Spara några räkor till garnering
  • Instruktioner

    1. Rensa räkorna men spara skalet. Fräs lök, morot och selleri i fettet ett par minuter i en gryta.
    2. Blanda ner tomatpuré, räkskal, vatten och buljongtärning och vin. Koka under lock ca 15 minuter.
    3. Sila av buljongen. Blanda vetemjölet med hälften av grädden och rör ner i buljongen. Låt koka ca 3 minuter.
    4. Smaka av med salt, peppar och ev lite konjak. Vispa resten av grädden och rör försiktigt ner den och räkorna.
    5. Servera soppan rykande het med bröd.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (1)

    bjboman 1 mars 2013

    Vilken höjdare!!!! Vi har ganska nyligen börjat äta mera soppor. Då enklare varianter av olika slag, men nu en VÄRSTING=Bästing soppa. Denna var så himla enkel att tillaga från grunden med alla goda ingredienser och det var en jättetrevlig rätt att servera en fredagskväll. Absolut att vi gör denna soppan igen, prova du med! Du blir inte besviken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben