Försommarens tuppkaka

Tid: 40 minuter

En kladdig och seg kaka med rabarber.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 150 g smält smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 4-5 stjälkar rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • Kanel efter smak
  • Matfett till fomen
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala rabarbern om skalet är grovt. Dela stjälkarna på längden och sedan ca 1 cm bitar.
    2. Smöra och bröa en form med löstagbar botten.
    3. Rör ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret. Rör ner mjölet.
    4. Häll hälften av smeten i den bröade formen, lägg på rabarber över hela. Strö över potatismjölet och kanel efter smak, ca 1 tsk. Fyll på med resten av smeten.
    5. Grädda 175 grader i mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan ni serverar med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    5
    20 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben