Tuppkaka

Serverar: 25 portioner

En smidig och enkel kaka

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 75 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1 äggula
  • vaniljsocker (efter smak)
  • Garnering
  • cocos
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker, tillsätt vatten, mjöl och bakpulver. Häll ut på en smord liten långpanna. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till glasyren i en gryta och låt det sjuda lite. Hälles över kakan och strö över cocos. När den svalnat skäres rutor.

    Liknande recept

    5
    20 min
    10-12

    Kommentarer (1)

    bakandefamiljen 15 december 2010

    tack för bra och enkelt recept!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben