Tuppkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Väldigt enkel och smaklig.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3,5 dl socker
  • 75-100 g smält smör
  • 2,5 dl mjöl
  • Glasyr
  • 100 gram philadelphiaost
  • 50 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Rör hastigt ihop ägg, socker och smör. Häll sedan i 2,5 dl mjöl. Häll smeten i en smord form med ströbröd. Grädda i ugn 200 grader i ca 25-30 min.
    2. När kakan svalnat röres glasyren ihop till en slät smet och bredes ovanpå kakan. Strö ev lite strössel ovanpå eller lägg någon frukt tex blåbär, vinbär, kiwi eller björnbär.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    5
    20 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben