Fond - Fisk

Serverar: 5-10 portioner

Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...

Ingredienser

  • 1 kg välsköljd fiskrens
  • 2 lökar
  • 1 morot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1/2 purjolök
  • Instruktioner

    1. Skär grönsakerna i 1 centimeter stora bitar.
    2. Lägg i fiskrenset (ben, skin, huvud) och grönsakerna i en stor kastrull.
    3. Täck upp med vatten och koka upp. Skumma av och ha i kryddorna.
    4. Låt koka sakta i 10 minuter. Sila sedan av benen och koka ner till ca 1 liter.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    De godaste grillsåserna
    Äntligen är det grilldax! Här kommer vi hela sommaren att presenter...

    Pilgrimsmusslor
    På engelska heter de scallops och på franska Coquilles. St Jacques är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben