Fond - Fisk

Serverar: 5 portioner

Det är enkelt att göra sin egen fiskfond och det blir garanterat gott när fisksåsen skall lagas. Frys gärna fiskfonden tills du behöver den.

Ingredienser

  • 2 tsk salt
  • 8 st vitpepparkorn
  • 1 st gul lök
  • 1 purjolök (vita delen)
  • 1/2 palsternacka
  • 1 knippa persilja (kan uteslutas)
  • 2 - 3 liter vatten
  • 2 kg fiskskrov (helst plattfisk)
  • Instruktioner

    1. Skölj skroven noga under kallt vatten och lägg i en kastrull. Om du inte får tag i skrov från plattfisk kan du använda annan vit fisk inkl. huvuden och fenor men tag alltid bort gälarna oavsett vilka skrov du använder. Täck skroven väl med vatten lägg i kryddorna, persiljan och löken (skivad) Koka upp och sjud under lock ca 20 min . Sila fonden (helst genom silduk) Klart att frysas eller användas.
    2. När du skall använda fonden, koka ned den till hälften och smaksätt med salt o peppar Om du skall göra vittvinssås är det nu vittvinet tillsätts inte före en ev. infrysning.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    De godaste grillsåserna
    Äntligen är det grilldax! Här kommer vi hela sommaren att presenter...

    Pilgrimsmusslor
    På engelska heter de scallops och på franska Coquilles. St Jacques är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben